‘The Netherlands are missing out on sustainable energie developments’ (Dutch only)

‘Nederland mist groene ontwikkelingen’

Op 2 april nam ik deel aan een diner georganizeerd door EnergiePodium. Hieronder een sneakpreview, met daaronder een link naar het volledige artikel.

Nederland heeft nauwelijks oog voor de ontwikkelingen op energiegebied in de landen om ons heen. Dat stelt Ad van Wijk, Hoogleraar Future Energy Systems aan de Technische Universiteit Delft. “Ik ben erg optimistisch over de kansen voor groene techniek in Nederland. Maar onze technische achterstand wordt steeds groter. Als Nederland overschakelt op een duurzame energievoorziening, zal dat niet komen door onszelf, maar door techniek die uit het buitenland is komen aanwaaien.

Het volledige artikel, waarin ik verder in ga op ontwikkelingen zoals OLED, de noodzaak voor nieuwe energiewetten, en het nut van opslagsystemen door elektrische auto’s in te zetten (o.m. in Japan in wetgeving omgezet naar aanleiding van de ramp in Fukushima) is te vinden op EnergiePodium: http://www.energiepodium.nl/nieuws/item/ad-van-wijk-nederland-mist-groene-technische-ontwikkelingen

One thought on “‘The Netherlands are missing out on sustainable energie developments’ (Dutch only)

  • April 5, 2012 at 7:54 am
    Permalink

    Artikel over auto als elektriciteitscentrales. Ondanks allerlei links naar diverse websites kan ik geen compleet artikel vinden over dit onderwerp. Een artikel waarin uiteengezet wordt welk probleem nu wordt opgelost met welke oplossing.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.